Fysiotherapie bij herstel na corona

Revalidatie na corona
Vanaf heden kunt u bij Hidde terecht voor begeleiding en training nadat u corona heeft doorgemaakt. De meeste klachten die mensen kunnen overhouden na corona zijn algemeen bekend: verminderd uithoudingsvermogen, verminderde spierkracht, algehele vermoeidheid en een veranderde of verminderde smaak en reuk. Maar ook klachten zoals vergeetachtigheid, pijnen van zenuwen en spieren of gewrichten, concentratie verlies en ook slaapproblemen komen veel voor. De klachten die mensen kunnen overhouden na een infectie met corona kunnen dus zeer divers zijn. Sommigen mensen kunnen na corona te hebben doorgemaakt hun ‘oude’ leventje gewoon weer oppakken, anderen ondervinden heftige problemen hierbij en ervaren dat de progressie die ze hadden verwacht, op zich laat wachten. Het is nogal wat, op het ene moment voelt u zich vitaal en een paar weken later lijken dingen die vroeger vanzelfsprekend waren, nu ineens heel ver weg.

Intake
We nemen uitgebreid de tijd om het totale probleem in kaart te brengen. Mocht u nog aanvullende ondersteuning nodig hebben naast fysiotherapie, dan bespreken we dit met uw huisarts en zorgen we er samen voor dat u de zorg krijgt die u nodig heeft.

Behandeling
De revalidatie na corona doen we in één op één setting. We zullen de volgende onderwerpen behandelen in het traject:
– nieuwe grenzen leren kennen en hoe om te gaan met je dagelijkse energie
– verbeteren van de conditie met gebruik van saturatiemeter (meting van zuurstof in het bloed) en spierkrachttraining
– het opstellen van een trainingsschema voor thuis
– eventuele behandeling van spier en gewrichtsklachten die zijn ontstaan of verergerd na corona

Ik heb de eerste mensen met corona al kunnen helpen, veel mensen hebben moeite met het accepteren van hun huidige conditie en proberen zo snel mogelijk weer de oude te worden door veel te trainen. Een logische reactie, immers men wil aan het werk met het herstel. Echter blijkt het keer op keer dat overtraining op de loer ligt, waardoor vertraagd herstel optreed en je uiteindelijk langer nodig hebt om op te knappen.

Wil je meer informatie over corona, kijk dan eens naar deze webinar. Zeer aan te raden! https://www.coronalongplein.nl/webinar?fbclid=IwAR3LrUUXy436aO6PVQOVeMN7n9wvy_1VxHe5i6LQh089YPL55ohPsMIP8BM

Vergoeding
Fysiotherapie na corona wordt volledig vergoed vanuit de basis verzekering tot 50 behandelingen, hiervoor moet u wel een verwijzing van uw huisarts hebben.